Geluk is ook besmettelijk

strooi geluk rond als confetti ūüôā

(Werk)Geluk is óók besmettelijk

 

 
Het werkgeluk boosten van jouw team?
¬†| verminder verzuim | verbeter resultaten | Trainer & Coach Werkgeluk in de Zorg en Welzijn | Gelukkig ZIJN werkt beter¬†ūüĎ©ūüŹĽ‚Äćūü¶į
 
 

Uit onderzoek blijkt dat je meer kans hebt op geluk als je je omringt met gelukkige mensen. De positieve emoties verspreiden zich via het directe netwerk van die gelukkige, ontdekten Christakis en Fowler in een onderzoek naar geluk. 

Wat bleek: gelukkige mensen hebben contact met andere en gelukkige mensen. Dat is vooral te danken aan de positieve aantrekkingskracht wat geluk heeft op anderen. Geluk is dus een aanstekelijke, besmettelijke emotie en niet alleen een individuele ervaring. Het verspreidt zich net zoals een virus. Wanneer jij iemand kent die gelukkig is, dan verhoogt dat jouw kans op geluk met 15%. Ken jij iemand die een gelukkig iemand kent, dan verhoogt dat jouw kans op geluk met bijna 10%. Hoe meer gelukkige mensen je kent, des te groter is de kans dat jij ook gelukkig bent. 

Geluk is het enige dat zich verdubbelt als je het deelt

Albert Schweitzer.

Wanneer in een organisatie één iemand zich gelukkiger gedraagt, heeft dit een positief effect op de rest van het team. Met onze positieve of negatieve houding hebben we dus invloed op het geluk van anderen. We kunnen onze werkomgeving in ons eentje écht positiever maken. Straal uw werkgeluk over op zo veel mogelijk collega’s, en zij geven het weer door aan honderden binnen de organisatie. 

Gelukkige mensen¬†zorgen¬†beter voor de mensen om hen heen omdat ze meer energie hebben¬†en hebben¬†daarom meer¬†zin in de werkdag. Gelukkige mensen zijn ook nog eens productiever, innovatiever, werken beter samen en zijn minder vaak ziek.¬†¬†Wil je meer rendement in een team of organisatie is het een goede start eens te kijken hoe het staat met het werkgeluk in de organisatie. Strooi geluk rond als confetti ūüôā

Wat ga jij vandaag doen om jouw werkgeluk te vergroten en zo een ander gelukkig te maken? 

 

 
 
 
 
 

  1.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.