BLIJE MEDEWERKERS = BETERE ZORG

Coaching & training voor duurzame inzetbaarheid.
Boost het werkgeluk van jouw zorgteams.

Start meteen en ontdek mijn 7 tips voor direct meer werkgeluk!

Eenvoudig, logisch en toepasbaar

Blended learning

Door leerstijlen te mixen en de training online en live aan te bieden sluit het aan bij iedere deelnemer.

Meetbare resultaten

Concrete acties die leiden tot zichtbare verbeteringen en duurzame inzetbaarheid.

Evidence based

Kennis en inzichten uit de wetenschap en positieve psychologie zijn de basis voor alle interventies

Meteen starten?

Ontdek mijn 7 tips voor direct meer werkgeluk!

Gelukkige medewerkers

Zijn minder vaak ziek

Ervaren minder werkdruk

Werken beter samen

Zijn meer betrokken bij de organisatie

Zijn duurzaam inzetbaar voor de organisatie

Werkdagen met geploeter, tijd die voornamelijk gaat  zitten in brandjes blussen, ziekteverzuim, werkdruk en gedoe in het team? Het gevaar is bovendien dat we met elkaar in een neerwaartse spiraal komen, waardoor je bijna niet meer toe komt aan waar het eigenlijk om gaat: goede zorg leveren. Je weet dat je het anders kan en dat het anders zou moeten.

Verzuim, werkdruk en tekorten

Hoe zou het zijn als

Het verzuimcijfer naar beneden zouden gaan?

Dat het rooster rondkrijgen geen probleem is?

Dat je een magneet wordt voor nieuwe medewerkers?

Je zou zien dat medewerkers met plezier aan het werk zijn?

Boek een gratis werkgeluksboost

Plan een gratis 30 minuten zoom meeting met Shannon

Om gelukkig te zijn moet je iets doen waarvan je gelukkig wordt.

Johan Cruijff

Werkgeluk maakt
teams beter

Iedereen begrijpt dat een gelukkige medewerker betere prestaties levert dan iemand die dat niet is. Hiervoor heb je een leidraad nodig, het werkgelukcanvas is zo’n leidraad. Ik zie elke keer de enorme kracht van positiviteit. Wanneer de focus gaat naar alles wat goed, geweldig en gaaf is, dan zullen teams floreren.

Rendement van werkgeluk

Wat levert werkgeluk op? Is werkgeluk een rendabele investering? Hoe helpt werkgeluk mij verder met de hoge werkdruk?

Werkgeluk leidt tot winst op allerlei fronten. Onderzoek toont aan dat werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder ongelukken, minder stress, meer plezier, tevreden klanten en een hogere kwaliteit van dienstverlening (Van der Meulen, Peper & Wolff, 2016). Ook het verminderen van burn-out is een belangrijke reden om in werkgeluk te investeren. Zijn mensen niet gelukkig, dan leidt dit tot verminderde productiviteit en tot een groter verloop met hoge kosten voor de organisatie als gevolg.

Bedrijven zoals Zappos, Google en Coolblue hebben allemaal happiness als bedrijfsmodel omarmd. Het resultaat? Productievere medewerkers die zorgen voor succes, groei en betere dienstverlening.

Cijfers die er niet om liegen: 

Het blijkt dat de gelukkigste mensen:

 • 180% meer energie hebben;
 • 108% meer toegewijd zijn aan hun werk;
 • 50% meer gemotiveerd zijn;
 • 40% meer tevreden zijn;
 • 30% meer hun doelen bereiken;
 • 25% meer bijdragen.

 • Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018 (TNO & CBS) blijkt dat 17,3% van de ondervraagden maandelijks of vaker burn-outklachten ervaart.
 • Maar liefst 45%  van de ondervraagden heeft behoefte aan maatregelen tegen werkdruk en werkstress

Onderzoek van Nic Marks (2015) toont aan  dat gelukkige medewerkers meer betrokken, gemotiveerder en innovatiever zijn dan minder gelukkige medewerkers. Hij vergeleek de 25% meest betrokken medewerkers met de 25% minst betrokken medewerkers en zag bij de eerste groep

 • 65% minder verloop,
 • 37% minder verzuim,
 • 21% meer productiviteit
 •  22% meer winst.

 • Arbeidsomstandigheden 2018 (TNO & CBS) blijkt dat maar liefst 47,4% van de ondervraagden er in het afgelopen jaar over na heeft gedacht om werk te zoeken bij een andere werkgever.

Gelukkig zijn werkt beter !

Happiness route

Hoe werkt geluk?

Gelukkig zijn gaat over jezelf goed kennen en reële verwachtingen hebben. Dat klinkt wellicht simpel, maar het is een ware ontdekkingstocht.

Persoonlijk gelukscanvas

Een praktische tool die overzichtelijk weergeeft aan welke knoppen je kan draaien om jouw werkgeluk te beïnvloeden

Werkgeluk in het team

We doen het met de steun van elkaar en in kleine stapjes. Bovendien is het de stok achter de deur en helpt om tot échte acties en resultaten te komen.

We cannot solve our problems with the same thinking we used to create them.

Albert Einstein

Even voorstellen

Hi! Ik ben Shannon Leloux, werkgelukdeskundige. Ik ondersteun bij het duurzaam invoeren van een gelukkige cultuur. Een no-nonsense redhead, die tientallen jaren gewerkt heeft in de Zorg en Welzijn. Kennis uit de positieve psychologie, systeemopstellingen, NLP, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Dit alles kun jij nu aangereikt krijgen in één superkrachtig programma specifiek voor zorgteams!

Gelukkig zijn werkt beter !

Shannon Leloux

shannon-groot

Het traject

Kennismaking

Werkgelukscan meten = weten

Aanbevelingen

Trainen van het team en de medewerkers

Implementeren en borgen

Wat anderen zeggen

maria-lupan-xEfWWAh-jew-unsplash

"Wat een energie heb ik nu"

Ik ben kritisch en heb veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en mezelf aardig geanalyseerd.  Toch wist Shannon steeds via een verassende link me te confronteren met stukken waar nog wat diende te gebeuren. Shannon gaf me heel snel het gevoel dat ze door had hoe ik in elkaars steek . Door haar  pragmatische aanpak ,nuchterheid en duidelijke taal kan ze snel een bruggetjes maken en legt zo de vinger om de zere plek. Door humor blijft het luchtig , zo wordt alles bespreekbaar en kunnen alle emoties er zijn en  kan het stevig en confronterend zijn. Heerlijk om buiten te lopen, veel vrijer dan op en suf kantoor.

Hanneke | Manager GGZ NHN | 43 jaar

l-u-c-r-e-a-t-i-v-e-796921-unsplash

"Shannon komt snel tot de kern"

Shannon voelde precies aan wat ik nodig had, De training  kwam precies op het juiste moment. Ik vond het een bijzonder proces. In een korte tijd kwam ze door een goede analyse snel tot de kern. Shannon is een ervaren coach-trainer die je vertrouwen geeft en je een spiegel voorhoudt. Mijn werkgeluk is met ruim 2 punten gestegen!

Raymond | Teamleider bij gemeente | 47 jaar

christopher-campbell-rDEOVtE7vOs-unsplash

"Shannon is een feestje om mee samen te werken"

Het is een eye-opener voor mij geweest. Ik ben me meer bewust van mijn kwaliteiten en talenten. Ik kreeg soms even goed de spiegel voor, maar dat was wel op een fijne en positieve manier. Ik ben positief verrast wat we hebben kunnen bereiken.

Iris | PZ provincie Groningen | 29 jaar

johanna

"Nu eindelijk stappen gezet"

Shannon heeft me geholpen om te doen wat ik graag wilde maar nog niet durfde. Shannon is direct en tegelijkertijd zeer toegankelijk. Ze brengt je met liefde tot de kern. Ze leerde mij meer te luisteren naar mijn gevoel. En dat jouw eerste gevoel klopt. Daarna daagt ze je uit buiten de kaders te denken en te durven. Ze gaf me de kracht dat gewoon te gaan doen. Ik zou Shannon aan iedereen aanraden als je het aandurft om directe feedback te krijgen.

Johanna | Care-Manager | 46 jaar

kayla-farmer-Wh4CGblGImg-unsplash

"Wat een enthousiasme!"

Shannon is een enthousiaste trainster die het onderwerp werkgeluk leuk, praktisch en boeiend maakt. Je ontvangt  veel  praktische tips om met werkgeluk aan de slag te gaan.

Monique | Acdapha Groep | 52 jaar